31 Oca 2016

İhtiyacınız Olabilir: MEB'e Bağlı Olarak Çalışan Websiteleri ve İşlevleri

   Şu ana kadar belki de aşağıda listeleyeceğimiz sitelerin hepsini ziyaret etmiş olabilirsiniz. Ancak, göreve yeni başlamış olanlar veya ihtiyacı olanlar için listeleyelim istedik. Bu siteler MEB'e bağlı olarak hizmet veriyorlar, yani birer alt alan adları oluyor. Biz bunlardan sadece bir kısmını sunuyoruz. Buyrun:

1- MEBBİS: Açılımı "Milli Bakanlığı Bilişim Sistemleri" olan, tüm öğretmenlerin kurumlarından edinecekleri şifreyle giriş yaptıkları ve üzerinde pek çok işlem yapılabilen sitedir. Burada, şahsi bilgilerinizden sınav başvurularına kadar pek çok hizmet bulunmaktadır.

2- EBA: Açılımı "Eğitim Bilişim Ağı" olan, eğitim-öğretim sürecinde bilişim teknolojilerinin kullanımını teşvik etmek amacıyla Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından tasarlanmış bir sitedir. İçerisinde ders, doküman, yarışma vb birçok hizmeti barındırmaktadır ve öğretmenler siteye katkı yapabilmektedir. 

3- LMS EBA: Mebbis üzerinden kayıt olduğunuz uzaktan eğitim kurslarına bu site üzerinden şifrenizle giriş yaparak ulaşabiliyorsunuz. 

4- E-KURS MODÜLÜ: Destekleme ve Yetiştirme Kursları'na hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin kayıt olmada kullandıkları hizmettir. 

5- ODSGM KURSLAR: "Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü" tarafından Destekleme ve Yetiştirme Kursları için yıllık plan, ders dağılım tablosu, kazanım ve değerlendirme testleri sunan hizmettir. 5.sınıftan mezunlara kadar kategoriler mevcuttur. Siteye giriş yapmadan dokümanlar indirilebilmektedir.

6- MEB ANKET: Milli Eğitim Bakanlığı'nın sunmuş olduğu anketlere ulaşmak için kullanılan sitedir. Sizi ilgilendiren konulardaki anketlere katılabilirsiniz.

7- Z-KÜTÜPHANE: "Zenginleştirilmiş Kütüphane" diyebileceğimiz ve MEB'in de desteklemiş olduğu hizmettir. Burada, z-kütüphaneye sahip olan okullara ulaşılabilir, örnek çalışmalar incelenebilir. 

8- MEB MEVZUAT: Yönetmelik, genelge, yönerge vb ulaşabileceğiniz hizmettir.

9- MEB OYEGM: Açılımı "Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü" olan, öğretmenlere yönelik çalışma ve planların aktarıldığı websitesidir. Aday öğretmenlikle ilgili süreç de buradan takip edilebilir.

10- MEBDEÖĞREN: MEB tarafından sunulan, bilgisayar ve yazılım alanlarında online video derslerin olduğu hizmettir. Bu dersler arasında Adobe, Microsoft Office, grafik vb bulunmaktadır. Ancak site şu an içerik yönünden kısmen eksiktir. 

Not: Yukarıdaki görsel https://image.freepik.com/free-icon/world-wide-web-on-grid_318-39147.png adresinden alınmıştır. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 yorum :

Yorum Gönder

İster kullanıcı girişi yaparak ister anonim olarak yorum yapabilirsiniz. Yorumlarınızda kırıcılık, argo, hakaret vb. içeren ifadelere yer vermemeniz rica olunur.