13 Ağu 2016

EBA'daki Portaller Nedir? Nasıl Faydalanılır? Kısaca Bahsettik:

EBA Portal nedir? Nasıl kullanılır? Nasıl faydalanılır? Bu yayınımızda sizlere EBA portaller hakkında kısa bilgilendirici bir yazı paylaşmak istedik. 

Öncelikle portal nedir, bundan kısaca bahsedelim: Portal sözcüğü, İngilizce olup Türkçesi Ana kapı'dır. Pek çok içeriği bir arada bulunduran internet siteleri için kullanılır (bu tanım alıntıdır: http://www.turkcebilgi.com/portal). En kısası portal, e-içerik demektir.

Peki EBA Portal nedir: MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından anlaşma yaparak sisteme entegre ettiği özel sektör ve kamu eğitim e-içeriklerinin olduğu alandır. Bu alan, EBA'da aşağıdaki gibi gözükmektedir.

     (Ekran alıntısı)


Yukarıda görselde de gösterildiği gibi açık mavi alana tıklayarak portallere erişim sağlayabilirsiniz. Portaller; "EBA'dan", "Herkes için" ve "Öğretmenler için" olmak üzere üç bölümde düzenlenmiştir. Öğretmenler için olan bölümü görüntüleyebilmek için sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra bazı özel firmalara ait çeşitli içerikleri göreceksiniz. Aşağıya örnek bir görsel ekledik:

        (Ekran alıntısı)

Branşınıza göre uygun gördüklerinize tıklayarak portali açabilirsiniz. Bu portaller, içerisinde-hepsi olmasa da- "akıllı tahta uygulamaları" barındırmaktadır. Deneyerek pek çok etkili ve etkileşimli materyal keşfedebilirsiniz. 

EBA Portallere ulaşmak için http://www.eba.gov.tr/eicerik adresine tıklayabilirsiniz.

(Not: 1 Aralık itibariyle EBA tasarım olarak birtakım değişikliğe gitmiştir.)

Not: Kaynak gösterilmek şartıyla alıntı yapılabilir. Eba portal, portaller, Eba, e-içerik, eiçerik
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 yorum :

İster kullanıcı girişi yaparak ister anonim olarak yorum yapabilirsiniz. Yorumlarınızda kırıcılık, argo, hakaret vb. içeren ifadelere yer vermemeniz rica olunur.