2 Ağu 2015

2015 Başarı Sıran, 2014'te Tahmini Hangi Puana Denkti? Bulmaya Çalışalım:

KPSS sonuçları açıklandı, başarı sıraları verildi. Sonuçlar herkes için hayırlı olsun diyelim. Aldığınız bu puanın 2014'te hangi başarı sırasına tekabül ettiğini merak ettiniz mi? Şimdi anlatacağım şey tam bu konu hakkında. Ayrıca bu yazıdan istifade etmeniz, geçen seneki 2014 Kurum Bazlı Minimum Puanlar listesinden faydalanmanızı da kolaylaştıracaktır.

İlk olarak bu işi yapan siteden kısaca bahsedelim: http://turgood.com/robot (site, bu bloga dahil değildir). Bu sayfayı açınca karşınıza aşağıdaki ekran çıkacaktır. Bu sayfadan hem geçen seneki branş bazında atamaları öğrenebilirsiniz hem de şu an aldığınız puan geçen sene hangi başarı sırasına denkti görebilirsiniz. Biz işi biraz daha ileri götürüp şu anki başarı sıranıza en yakın 2014 puanını bulmaya çalışalım. Burası bir deneme-yanılma işidir. Bunu bir örnek üzerinden anlatırsam daha faydalı olacağı düşüncesindeyim: Diyelim ki branşınız İngilizce öğretmenliği ve 2015 Kpss P121 puanınız 77,85 olsun. Yine şu anki başarı sıranız da 1080 olsun. Şimdi ilk yapmanız gereken, o sayfadan "sıramı öğren" bölümünden branşı seçmek ve puan kutusuna sizin şu anki puanınızın üç aşağı beş yukarı benzerine girmek. Deneyelim: ilk olarak 76 yazıp enter tuşuna bastım ve karşıma "tahmini sıra: 1167" çıktı. Ama benim şu anki sıram 1080. O zaman sayıya biraz küsürat ekleyip yaklaşmaya çaşıyorum ve en sonunda "76,28"e ulaşıyorum. Demek ki tahmini olarak geçen sene benim başarı sırama denk puan buymuş. Siz de deneyebilirsiniz. İsterseniz biz de size yardımcı olabiliriz yukarıdaki işlemi yapmada. Aşağıdan yorum bırakmanız yeterlidir. Kolay gelsin.

Ekran alıntısı:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 yorum :

  1. hocam sıralama robotunda özel eğitimin hangi bölümden(zihinsel, işitme, görme) yerleştirildiğini de öğrenebilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli ziyaretçimiz; MEB, daha önce ayrı olan zihinsel, işitme ve görme branşlarını tek çatı altında birleştirdiği için bahsettiğiniz branşların ayrı ayrı istatistiklerine ulaşamadık maalesef.

      Sil
  2. ha bir de özel eğitimde 'öncelik hakkı' konusunda bilginiz var mı?bilgilendirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz konuyu biraz araştırınca şu linke ulaştık, yorumlar da dahil olmak üzere okumanızı öneririz: http://www.mebpersonel.com/ogretmen-atamalari/zihinselisitmegorme-engelliler-ogretmenligi-alan-ayrimi-kaldirildi-h128942.html

      Sil
    2. emeğinize sağlık hocam

      Sil
    3. Rica ederim, faydalı olması dileğiyle.

      Sil

İster kullanıcı girişi yaparak ister anonim olarak yorum yapabilirsiniz. Yorumlarınızda kırıcılık, argo, hakaret vb. içeren ifadelere yer vermemeniz rica olunur.