5 Ağu 2015

Tercihlerde En Fazla Kaç Eğitim Kurumu Yazma Hakkımız Var? 25 mi 40 mı? İnceledik:

Tamamını okuyalım: Tercihlerde En Fazla Kaç Eğitim Kurumu Yazma Hakkımız Var? 25 tercih mi 40 tercih mi? Bu konuyu aslında pek çok kişi merak etmektedir. Çünkü bu konuda çoğumuz net olmayan bilgilere sahibiz. Sizler için bu konuyu araştırdık ve bu belirsizliği gidermeye çalıştık. 

Öncelikle bu sorunun cevabını verelim ve ardından da sizlere kaynak gösterelim: 17 Nisan 2015 Cuma günü Resmi Gazete'de yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne göre öğretmenlerin/öğretmen adaylarının "40" tercih hakkı bulunmaktadır. Bu konuda yönetmelikte şöyle yazmaktadır: 

"Madde 12: (...) Aday öğretmenliğe/öğretmenliğe atanma isteğinde bulunan adaylar en fazla 40 tercihte bulunabilir. Adaylar başvurularında, tercihleri dışına atanmayı kabul edip etmediklerini de belirtir. Tercihleri dışında atanmayı kabul etmediğini beyan eden adayların tercihlerine yerleştirilemedikleri takdirde ataması yapılmaz."

Bir değişiklik olmadığı sürece mevzu yukarıdaki gibidir. Konuya açıklık getirdiğimizi düşünüyoruz. Şimdi de ilgili yönetmeliğin resmi site bağlantısını  sizinle paylaşalım: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/04/20150417-4.htm . Bu yönetmelikte yapılan en son değişiklikleri şu adresten okuyabilirsiniz. 

NOT: Yukarıdaki açıklamaları Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe dayandırdık. Buna rağmen uygulamada bir değişiklik/aksaklık varsa bunu biz de bilemiyoruz. Yapılan son değişikliklere baktığımızda "Madde 12" ye dair bir değişiklik bulamadık. Aşağıdan yorum bırakabilirsiniz. Kolay gelsin.

Not: Yukarıdaki görsel http://static.akradyo.net/admin/NewsImages/f22ca318-735d-4cfa-8453-68ca1ee4b9c6.jpg adresinden alınmıştır. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 yorum :

Yorum Gönder

İster kullanıcı girişi yaparak ister anonim olarak yorum yapabilirsiniz. Yorumlarınızda kırıcılık, argo, hakaret vb. içeren ifadelere yer vermemeniz rica olunur.